Muziek

Repertoire van Bel Canto

Het repertoire van Bel Canto is in het 60 jarig bestaan uitgegroeid tot een waardevolle schatkist vol met prachtige muziek. In deze schatkist vind je muziek uit alle tijden en windstreken zowel religieus als profaan.
Zo zingen we muziek uit de renaissance van componisten als onder andere: Arcadelt, Morley Monteverdi en Scarlatti.
Ook klassieke muziek wordt graag gezongen bij Bel Canto. Bekende componisten uit deze hoek zijn b.v. Mendelsohn, Ceasar Franck, Andriessen, Vivaldi, maar ook Händel, Schubert, Beethoven en de Carmina Burana van Carl Orff .
In het religieuze repertoire vinden we composities terug van Palestrina, Schubert, de Klerk, Gounod en vele anderen. Recentelijk hebben we de Missa Brevis in G van Mozart uit gevoerd.
Operaliederen van Verdi en Wagner, Von Gluck en Bellini, von Weber en Rossini zijn graag gezongen composities, die met veel allure en passie ten gehore gebracht zijn.
Bel Canto is een koor met mensen van verschillend pluimage, vandaar dat ook de populaire liederen niet mogen ontbreken. A concert celebration van Webber, een selectie uit de Westside Story van Gershwin evenals liederen van Aznavour, Vivalin en David/Knight .
Natuurlijk mogen ook de volksliederen niet ontbreken. Het zijn vaak bewerkingen op oude alom bekende liedjes zoals bijvoorbeeld: ‘Een karretje op de zandweg’ en ‘Daar was een wuf dat spon’, maar ook ‘Chansons en route’ en ‘ Der fröhliche Wanderer ‘ en natuurlijk ‘Glory, Glory, Halleluja. Verder vinden we bij de volksliederen negrospirituals en volksmuziek uit verschillende landen terug.
Bovenstaande is slechts een greep uit de zeer goed gevulde muzikale schatkist van Bel Canto. Het zal duidelijk zijn dat het niet mogelijk is om alle nummers te benoemen, wat niet wil zeggen dat ze niet op een of andere manier een waardevolle bijdrage geleverd hebben in het bestaan van het koor. De grote variatie in keuze zorgt ervoor dat ieder concert van Bel Canto verrassend is door de veelzijdigheid die het koor ten gehore brengt.


Stukje van Ludmila Seroo-Ferroni, pianiste van Bel Canto: (zie foto)

Ik ben geboren in Chisinau : de hoofdstad van Moldavië ( tot 1991 een Sovjet republiek, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraine).
Vanaf de leeftijd van 6 jaar begon ik piano te leren spelen en op de leeftijd vanaf 8 jaar volgde ik 11 jaar lang een opleiding piano
op een speciale muziekschool.
Daarna ben ik met lof afgestudeerd aan het Moldavische Conservatorium. Aansluitend nog 2 jaar een aanvullende hogere muziekopleiding gevolgd. Muziek is mij met de paplepel ingegeven: mijn beide ouders zijn cellisten.
Ik werkte 18 jaar lang als pianiste bij het Moldavische Symphonische Orkest met concertreizen naar Italië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Hongarije.
Ik trad ook op als soliste met de werken van Beethoven, Ravel, Lizst, Saint-Saens en Rachmaninov. Ook soleerde ik met een kamerorkest op klavecimbel met werken van Bach, Handel en Mozart.
Tussendoor begeleide ik op piano leerlingen op de muziekschool en studenten op het Conservatorium.

Ik woon sinds 2004 in Horst en sinds 2006 (na de geboorte van mijn dochter) begon ik in Nederland te werken als pianiste.
Ik ben de vaste pianiste bij ZGV Egelsheim en Vocalgroep Happy Sound te Hegelsom, Koor Harmony te Oostrum,
Koor Sing Alone Singers te Reuver.
Tussendoor treed ik op met verschillende koren uit de directe omgeving van Horst maar ook ver daarbuiten.

Daarnaast geef ik sinds een aantal jaren privé-les aan kinderen en volwassenen op piano en keyboard.