Bel Canto viert feest!

 BEL CANTO VIERT FEEST !

In 2017 viert Bel Canto haar 65 jarig jubileum. Samen met onze koorleden, dirigent Marcel Kuepers, pianiste Ludmila Seroo, soliste Ria Janssen en het Venloos Symfonie Orkest gaan wij er een geweldig muzikaal jubileumjaar van maken.

De start heeft reeds plaatsgevonden, afgelopen zondag 28 mei hebben wij van Bel Canto de eucharistie mogen opluisteren in de Kapel van de Lazaristen samen met soliste Ria Janssen en Chris Janssen die ons voorging in deze dienst. Iedereen heeft kunnen genieten van een bijzondere mis nl. de Messe brève no.7 in C van Charles Gounod en nog enkele andere muziekstukken. Tijdens deze viering heeft Bel Canto 350,00 euro geschonken aan Stg. Orgelkring Peel en Maas. Ook Bel Canto draagt deze stichting een warm hart toe en hoopt dat het unieke orgel nog in lengte van dagen te beluisteren valt.

Op 8 oktober 2017 zal Bel Canto een jubileumconcert ten gehore gaan brengen samen met het Venloos Symfonie Orkest en soliste Ria Janssen. Tijdens dit concert zal het prachtige werk FROM THE BAVARIAN HIGHLANDS, SIX CHORAL SONGS, BY EDWARD ELGAR, uitgevoerd gaan worden. Dit werk heeft Bel Canto extra aangeschaft, ook voor orkestbegeleiding, wat zeer uniek is. Inmiddels is het koor en het orkest druk in de weer met repeteren. Beide dirigenten, Marcel Kuepers en Rolf Prejean, hebben aangegeven enorm veel zin te hebben om dit prachtige werk uit te voeren. Voor de fans en geïnteresseerden, het concert zal plaatsvinden op 8 oktober 2017 om 15.00 uur in de H. Lambertuskerk in Helden-Dorp. Entreeprijs 10,00 euro.

In september gaat Bel Canto een weekend weg voor ontspanning en om ons intensief voor te bereiden op ons jubileumconcert op 8 oktober. Marcel Kuepers en Ria Janssen zullen ons extra bijscholen voor dit unieke concert.

Verder zal er later in het jaar nog een Cecilia viering plaatsvinden voor de leden, eerst een heilige mis en daarna een brunch. Tijdens het jaarlijkse kerstconcert op 1e kerstdag om 15.00 uur in de H. Lambertuskerk in Helden-Dorp wil Bel Canto ook nog aandacht schenken aan het jubileumjaar.

Het bestuur, de leden en onze dirigent hopen dat wij u op een van onze uitvoeringen mogen treffen en dat u kunt genieten van een prachtig en uniek stukje muziek.

Fons Jacobs, voorzitter van Bel Canto

 

 

« terug naar overzicht