Dankwoord Kerstconcert 2018

 Dankwoord kerstconcert 2018

2018 ligt alweer bijna achter ons en zo ook het traditionele kerstconcert van Bel Canto. Voordat we de kerk gaan verlaten wil ik U namens Bel Canto van harte danken voor de komst naar ons kerstconcert. Ook een woord van dank aan onze sponsoren, te vinden in het programmaboekje, zij zorgen ieder jaar weer voor een financiële verlichting. De parochie mogen we ook zeker niet vergeten, zij maken het mogelijk dat we in deze mooie kerk ieder jaar weer mogen concerteren. Op muzikaal gebied gaat onze grote dank uit naar het Heldens Koper Ensemble olv. Bert Ramakers. We hebben hedenmiddag kunnen genieten van hun mooie warme klanken en zang. Bel Canto is ook enorm trots en dankbaar voor de aanwezigheid van onze vaste begeleidster achter de vleugel Ludmila Seroo. Het is een genot om met haar te mogen samenwerken. Onze leden van Bel Canto verdienen natuurlijk ook een applaus, zij hebben het afgelopen jaar wederom met veel plezier en enthousiasme gewerkt aan de diverse concerten. Dit alles was uiteraard niet mogelijk zonder onze gedreven en deskundige dirigent Marcel Kuepers. Marcel: Dank je wel.

Graag wil ik Ludmila, Bert en Marcel even naar voren vragen voor een bloemetje. (uitreiken van de bloemen)

Als slot van dit concert gaan we afsluiten met een prachtig traditioneel kerstnummer: Halleluja van Hândel.

Indien u genoten heeft van dit mooie kerstconcert kunt u dat laten blijken in de vorm van een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de kerk. Met deze bijdrage kunnen wij onze concerten blijven voortzetten.


Dan nog heel even kort een gedachtegang over Licht. Kerstmis is een tijd van bezinning, samenzijn en Lichta Licht in de vorm van Licht en niet donker maar ook van Licht en niet zwaar. Helaas zijn de mensen in de huidige tijd door allerlei spanningen en onrust vaak lichtgeraakt en hebben ze een lichtbaken nodig om weer op de goede weg te komen. In een kerstlied wordt gezongen over een lichtstraal, dat was voor de herders een teken naar de goede weg. Met het kerstconcert hedenmiddag hopen wij dat we lichtpuntjes hebben kunnen brengen voor zij die het zwaar hebben. Verder hopen wij dat de wereldleiders lichter omgaan met problemen en niet telkens zwaar tillen aan allerlei zaken. Alleen dan kunnen er lichtpunten ontstaan voor iedereen zodat ieder van ons vrolijk 2019 in mag gaan.

Namens alle muzikanten wensen wij u allen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.


« terug naar overzicht