Dankwoord voorzitter na afloop van ons Kerstconcert 2017

Het jaar 2017 en het Kerstconcert zitten er bijna op. Graag wil ik u bedanken voor de komst naar ons Kerstconcert. Ook wil ik graag onze sponsoren van harte bedanken voor de financiële steun die wij hebben mogen ontvangen. De parochie van harte bedankt voor de geweldige samenwerking. Op muzikaal gebied wil ik het blokfluitensemble SYRINX uit Horst o.l.v. Hanne Marie Janse, Ria Janssen onze soliste en Ludmila Seroo onze pianiste bedanken voor de geweldige samenwerking vandaag. Een bijzonder woord van dank aan onze koorleden, die het afgelopen jaar een druk programma hebben afgewerkt. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder onze zeer gewaardeerde dirigent Marcel Kuepers, hij heeft het gehele jaar, dus ook vandaag de algehele leiding gehad over de diverse concerten.

Graag wil ik dit onderstrepen door het overhandigen van een boeket bloemen.

Als slot gaan we zo dadelijk luisteren naar een gezamenlijke uitvoering van PSALLITE. Indien u genoten heeft van dit Kerstconcert kunt u dat laten blijken d.m.v. een vrijwillige bijdrage bij de uitgang, waarvoor dank.

Voordat het zover is wil ik het graag met jullie hebben over het woord SAMEN.

SAMEN betekent: met elkaar, dus NIET alleen.

We zijn samengekomen om te luisteren naar dit Kerstconcert, en we hebben samen gezorgd voor samenzang.

Het begon binnen Bel Canto met samenspraak tussen dirigent, bestuur en muziekcommissie om dit concert samen te stellen.

De solist, de diverse stemmen binnen het koor, zorgen samen voor een goede balans en fijne samenklank.

Een blokfluit klinkt verfijnd en mooi, maar meerdere blokfluiten klinken geweldig en zorgen voor een prachtig samenspel. Jullie hebben dat hedenmiddag kunnen beluisteren.

Samenwerking is er het afgelopen jaar zeer veel geweest. Denkt u maar eens aan: de gemeente, provincie, parochie, Venloos Symfonie Orkest, dirigenten, soliste, pianiste, sponsoren, De Zoes (ons repetitielokaal) maar vooral met onze koorleden en dirigent Marcel Kuepers, waarvoor hele grote dank.

Muziek heeft ons vandaag op 1e  Kerstdag samengebracht naar deze geweldige locatie voor het Kerstconcert. Hier kan en mag cultuur met een grote C (woorden van onze pastoor) uitgevoerd worden.

Samenvattend wil ik aangeven dat het woord samen een grote betekenis heeft, het straalt warmte en positiviteit uit. Als we samen dit warme gevoel kunnen overbrengen aan mensen die alleen zijn, hoeven er in 2018 en de toekomst niet veel mensen meer alleen te zijn.

Met deze wens en gedachte sluit ik af en wens u allen, namens geheel Bel Canto, zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar en dat we nog vaak samenmogen zijn.

Bedankt voor u komst.

Fons Jacobs

Voorzitter Bel Canto

 

 

 

« terug naar overzicht