Schenking door Bel Canto aan Stichting Orgelkring Peel en Maas

Bel Canto viert feest!

Dit jaar viert Heldens Gemengd Koor Bel Canto haar 65 jarig jubileum. In het kader hiervan zal er op verschillende momenten aandacht voor zijn o.a. een weekend-uitje, een bijzonder jubileumconcert m.m.v. het VSO Venlo op 8 oktober a.s. in de kerk van Helden-Dorp en het traditionele Kerstconcert op 1e Kerstdag.

Op zondag 28 mei 2017 zijn we de feestelijkheden gestart met het opluisteren van de Messe Brève no. 7 van Charles Gounod in de kapel van de Paters Lazaristen in Panningen. Het geheel stond onder leiding van dirigent Marcel Kuepers. Ons koorlid José Kamp begeleidde het koor op het prachtige Mutin orgel. Ria Janssen zong als solo het Avé Maria van Caccini.

Na de H. Mis sprak voorzitter Fons Jacobs een woord van dank. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om de heren Chris Janssen (voorganger van deze dienst en lid van Bel Canto) en Harry Jaspers te feliciteren met hun 50 jarig priesterjubileum van twee weken geleden.

Daarna werd aan de voorzitter van de Stichting Orgelkring Peel en Maas, de heer Ton van den Hout, een cheque overhandigd van € 350,00.   Bel Canto heeft namelijk de helft van de vrijwillige bijdrage van het Kerstconcert 2016 beschikbaar gesteld aan deze Stichting voor onderhoud en behoud van het prachtig Mutin orgel. Ook de heren Wiel Bellemakers c.m. en Willem Deen (beiden bestuursleden van de Stichting) waren bij de uitreiking aanwezig. Vermeld mag worden dat de voorkant van de symbolische cheque geschilderd is door ons koorlid Lei Steeghs. Hij heeft de kapel erop geschilderd en er een prachtig kunstwerkje van gemaakt.

 

« terug naar overzicht
Schenking door Bel Canto aan Stichting Orgelkring Peel en Maas