Terugblik op het jubileumconcert van Heldens Gemengd Koor Bel Canto

 Het jubileumconcert van Bel Canto was een knaller!

Afgelopen zondagmiddag  8 oktober 2017heeft ons koor in de St. Lambertuskerk in Helden samen met het Venloos Symfonie Orkest muzikaal laten zien en vooral laten horen dat het met 65 jaar nog lang niet is uitgeteld. Wat een spektakel! Zowel de koorleden als het orkest kijken met heel veel voldoening terug op deze geslaagde samenwerking.

Het was verheugend dat er zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om te komen genieten van het unieke concert. Koor en orkest voerden in het eerste deel van het concert zowel afzonderlijk als samen enige stukken uit. Het tweede deel stond geheel in het teken van werken van Edward Elgar. Het werk From The Bavarian Hihglands was de uitsmijter kun je wel zeggen. In het afgelopen jaar is er hard gewerkt om het zesdelige werk uit te kunnen voeren. Enkele delen van het werk zijn wel hier en daar in Nederland ten gehore gebracht maar de volledige uitvoering met orkestbegeleiding kan uniek genoemd worden. Dat dit is gelukt samen met het VSO is zeker voor onze regio heel bijzonder.

Ons koor kan trots zijn op een dergelijke prestatie. Wij kunnen ons nu met vertrouwen gaan richten op het jaarlijkse Kerstconcert in Helden. En niet te vergeten een tweede uitvoering (met Elgar) in de Domanikerk in Venlo op 19 november a.s.


« terug naar overzicht
Terugblik op het jubileumconcert van Heldens Gemengd Koor Bel Canto